Bel en Whatsapp: +31 85 130 58 13

Frizzle kippen

De vriendelijke Frizzle kip staat bekend om zijn unieke en gekrulde verenkleed.

 • Knuffelige huisdieren

  Dankzij hun tamme aard en liefde voor menselijke aandacht kunnen Frizzle kippen knuffelige en aanhankelijke huisdieren worden.

 • Fotogenieke vogels

  Vanwege hun ongewone verenkleed en charmante karakter zijn Frizzle kippen favoriete onderwerpen geworden voor kippenfotografie.

 • Insectenjagers

  Frizzle kippen staan bekend om hun vaardigheid in het vangen van insecten, wat hen ook nog eens nuttige ongediertebestrijders maakt in de tuin.

 • Leuk weetje

  Het unieke verenkleed van Frizzle kippen is het gevolg van een specifiek gen, genaamd "Frizzling", dat het verenontwikkelingsproces verandert, wat resulteert in de krullende veren.

Zijn Frizzle kippen geschikt voor mij?

Frizzle kippen zijn een perfect ras voor beginnende kippenhouders en ze zijn vooral geschikt voor kinderen en Instagram-liefhebbers. Met hun knuffelige en vriendelijke karakter genieten ze van menselijke aandacht. Frizzle kippen kunnen zelfs soms binnenshuis worden gehouden. Maar daarbij blijft het belangrijk te onthouden dat elke kip buitenruimte nodig heeft om te scharrelen en met hun pootjes in de aarde te krabben.

Nog een voordeel is dat Frizzle kippen gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze kunnen goed in de meeste klimaten en hebben doorgaans niet veel extra zorg nodig, behalve basisbehoeften zoals water, voedsel en onderdak. Omdat Frizzle kippen vaak kleinere kippen zijn, hebben ze niet veel voer nodig. Echter, afhankelijk van het specifieke type gekrulde kip dat je wil houden, zijn er enkele extra overwegingen.

Over het algemeen zijn Frizzle kippen een geweldige keuze voor liefhebbers van bijzondere kippenrassen. Hun unieke uiterlijk en sociale karakter maken ze tot aangename huisdieren die zeker de aandacht zullen trekken. Als je bereid bent om ze de nodige verzorging en ruimte te bieden, kunnen Frizzle kippen een waardevolle en leuke toevoeging zijn aan je gezin.

Hoe is het gedrag van Frizzle kippen?

Frizzle kippen hebben een vriendelijk, sociaal en nieuwsgierig karakter, waardoor ze geliefd zijn bij kippenhouders en kinderen. Ze voelen zich goed in een kippenhok met andere kippen en tonen meestal geen agressie. Frizzle kippen genieten van menselijke interactie en kunnen goed tam worden. Ze zijn nieuwsgierig van aard en verkennen graag hun omgeving, waarbij ze actief scharrelen en foerageren naar voedsel. Deze kippen hebben een rustige aard en zijn vaak kalm en vriendelijk tegenover mensen en andere dieren. Hun knuffelige en charmante gedrag maakt ze aantrekkelijk voor zowel beginnende kippenhouders als liefhebbers van bijzondere kippenrassen. Over het algemeen is het gedrag van Frizzle kippen een van hun meest gewaardeerde eigenschappen en draagt het bij aan hun populariteit als geliefde huisdieren.

Wat zijn de uiterlijke kenmerken van Frizzle kippen?

Frizzle kippen staan bekend om hun opvallende uiterlijke kenmerken, die hen onderscheiden van andere kippenrassen. Enkele van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van Frizzle kippen zijn:

 • Gekruld verenkleed: Het meest opvallende kenmerk van Frizzle kippen is hun gekrulde verenkleed. Elke veer is tamelijk lang en krult naar buiten in de richting van de kop, wat de Frizzle een pluizige uitstraling geeft.
 • Achteruit krullende veren: Zowel de nek als het lichaam van Frizzle kippen hebben een overvloed aan veren die naar achteren krullen, waardoor ze er uniek en charmant uitzien.
 • Compacte bouw: Frizzle kippen hebben een compacte bouw met korte, brede lichamen en een ronde, volle borst.
 • Lange vleugels: Ze hebben lange vleugels die vaak over hun rug hangen en bijdragen aan hun unieke uiterlijk.
 • Opstaande staart: Frizzle kippen hebben een grote, opstaande staart, wat bijdraagt aan hun elegante verschijning.
 • Verenloze poten: Op hun poten hebben Frizzle kippen meestal geen veren, waardoor hun benen goed zichtbaar zijn.

Al deze kenmerken maken Frizzle kippen tot een onderscheidend, populair ras en hun fascinerende uiterlijk trekt vaak de aandacht van kippenhouders en liefhebbers van pluimvee.

Hoeveel eieren leggen Frizzle kippen?

Frizzle kippen leggen gemiddeld zo'n 150 tot 200 eieren per jaar, vergelijkbaar met andere kippenrassen. De daadwerkelijke eiproductie kan variëren op basis van individuele factoren, zoals voeding, omgevingscondities en genetica. Ze vertonen vaak een verhoogde eiproductie tijdens de lente en zomer, wanneer de dagen langer zijn.

Naarmate kippen ouder worden, kan hun eiproductie afnemen. Ook is het belangrijk op te merken dat bepaalde rassen, waaronder de Frizzle kippen, mogelijk een iets lagere legcapaciteit hebben in vergelijking met rassen die specifiek zijn gefokt voor een hogere eierproductie.

Wat is het beste kippenhok voor de Frizzle?

Het beste kippenhok voor Frizzle kippen is een ruim en goed ontworpen verblijf dat de kippen een veilige en comfortabele leefomgeving biedt. Gezien hun gekrulde verenkleed is voldoende ruimte cruciaal om te voorkomen dat hun veren in de knoop raken. Een ruim hok geeft de Frizzle in staat vrij te bewegen zonder belemmeringen, wat hun welzijn bevordert en stress minimaliseert.

Het hok moet goed geventileerd zijn om de luchtkwaliteit te behouden en vocht te verminderen. Het is belangrijk om nestkasten en zitstokken te voorzien waar ze kunnen rusten, eieren leggen en slapen. Daarnaast is een overdekte uitloop of ren van groot belang, zodat de kippen buiten kunnen scharrelen en bewegen terwijl ze beschermd blijven tegen roofdieren en slecht weer.

Een ruim kippenhok voor Frizzle kippen zal bijdragen aan hun welzijn, gezondheid en geluk, waardoor ze de mogelijkheid hebben om hun natuurlijke gedrag te uiten en te genieten van een goed leven als geliefde huisdieren.

Houten kippenhok
Een goed kippenhok voor de Frizzle kip zijn onze grote kippenhokken, zoals Toon, de middelgrote hooibergen en grote hooibergen als je meer dan 3 kippen wil houden.

Kunststof kippenhok
Heb je interesse in een kunststof kippenhok dan is de pipowagen is goede optie. Deze kunststof wagon is ook hoog, zodat grote kippen genoeg ruimte hebben boven hun hoofd.

Advies van de expert

Wij kunnen je helpen om het juiste kippenhok te kiezen voor jouw specifieke situatie, wensen en behoeften. Neem contact op met Kippenvilla. Whatsappen mag ook: +31 85 130 58 13

Bel onsMail ons

Hoe oud worden Frizzle kippen?

Frizzle kippen hebben een levensverwachting van ongeveer 8 tot 10 jaar. Sommige individuele kippen kunnen iets ouder worden, afhankelijk van hun gezondheid, voeding, leefomgeving en genetica. Zoals bij veel kippenrassen, kan de levensduur variëren afhankelijk van de zorg die ze ontvangen. Het kennen en begrijpen van de behoeften van Frizzle kippen en het bieden van goede zorg zal ervoor zorgen dat ze een lang en gezond leven kunnen leiden als gewaardeerde huisdieren.

Zijn Frizzle kippen goede moeders voor hun kuikens?

Ja, Frizzle kippen staan bekend als goede moeders voor hun kuikens. Ze vertonen zorgzaam gedrag, beschermen hun kuikens en leren hen hoe ze zich moeten gedragen. Tijdens het broeden zijn ze geduldig en attent. Hoewel individueel gedrag kan variëren, hebben Frizzle kippen meestal een rustig en toegewijd karakter als het gaat om het verzorgen van hun kuikens. Het bieden van een veilige en comfortabele omgeving zal hun moederlijke instincten bevorderen, wat de Frizzle kippen tot liefdevolle en zorgzame moeders maakt.

Gaan Frizzle kippen goed samen met andere dieren?

Ja, over het algemeen kunnen Frizzle kippen goed samenleven met andere dieren, inclusief andere kippen en huisdieren zoals katten en honden. Ze hebben meestal een vriendelijke en sociale aard, waardoor ze goed opschieten met soortgenoten en andere dieren. De sleutel tot een succesvolle samenleving is een zorgvuldige introductie, net zoals het zorgen voor een veilige en harmonieuze omgeving. Met de juiste introductie en supervisie gaan Frizzle kippen goed met andere dieren

In welke kleuren zijn Frizzle kippen verkrijgbaar?

Frizzle kippen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren en patronen, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van diverse kippenkleuren. Enkele van de meest voorkomende kleuren bij Frizzle kippen zijn:

 • Zwart: Frizzle kippen met zwarte veren zijn vrij algemeen en hebben een diepe, glanzende zwarte kleur.
 • Wit: Witte Frizzle kippen hebben een helder, zuiver wit verenkleed.
 • Blauw: Blauwe Frizzle kippen hebben een grijze tot blauwe tint in hun verenkleed.
 • Rood: Rode Frizzle kippen hebben een rijke roodbruine kleur.
 • Buff: Buff Frizzle kippen hebben een zachte, goudbruine kleur.
 • Koekoek: Koekoek Frizzle kippen hebben een patroon van lichte en donkere strepen op hun veren.
 • Bonte: Bonte Frizzle kippen hebben een mix van meerdere kleuren en patronen, wat hen een opvallend uiterlijk geeft.

Naast deze kleuren zijn er ook Frizzle kippen met verschillende tinten zoals blauw-goud, zilver-zwart en meer. Het kleurenpalet varieert afhankelijk van de foklijnen. Al deze kleuren dragen bij aan de aantrekkingskracht van Frizzle kippen als geliefde huisdieren en tentoonstellingsvogels en de kippen hun unieke gekrulde verenkleed maakt ze tot een opvallende toevoeging aan elke kippenverzameling.

Wat is de achtergrond van de Frizzle kip?

De Frizzle kippen, ook bekend als 'Krulveer', hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot zo'n 300 jaar geleden in Zuid-Azië, de Filippijnen en Java. Hoewel er al in 1676 documentatie over exemplaren in Europa was, hadden deze vogels toen alleen zijdeachtige vleugel- en nekveren. Vanwege hun opvallende verschijning werden ze al snel een favoriet op tentoonstellingen, vooral in de krielsoort.

Maar het ras kwam in gevaar en de grote soort raakte bijna uitgestorven. Gelukkig begonnen enkele enthousiastelingen een fokprogramma om het ras nieuw leven in te blazen. Dankzij hun inspanningen worden Frizzle kippen nu beschouwd als een zeldzaam ras.

Tegenwoordig zijn Frizzle kippen populair vanwege hun unieke uiterlijk en charmante karakter. Ze zijn een geliefd ras op tentoonstellingen, en vooral de krielsoort trekt veel aandacht. Het feit dat ze als zeldzaam ras worden beschouwd, maakt ze extra waardevol voor liefhebbers van bijzondere kippenrassen.

Met hun intrigerende geschiedenis en kenmerkend uiterlijk blijven Frizzle kippen een bron van fascinatie en bewondering onder kippenliefhebbers over de hele wereld.

Wat kosten Frizzle kippen?

De kosten van Frizzle kippen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het ras, de leeftijd en de fokker. Over het algemeen zijn Frizzle kippen relatief zeldzame rassen, wat hun prijs iets hoger kan maken dan die van meer gangbare kippenrassen.

Gemiddeld kunnen de kosten voor een jonge Frizzle kip variëren van ongeveer €15 tot €40 per kip, afhankelijk van het ras en de beschikbaarheid. Voor fokdieren van hoge kwaliteit of kippen van prijswinnende lijnen kunnen de kosten hoger zijn

Waar kan ik Frizzle kippen kopen?

De Frizzle is bijna niet te koop bij dierenspeciaalzaken. Daarom kom je uit bij liefhebbers, verenigingen en clubs. Zorg ervoor dat je betrouwbare bronnen gebruikt en informeer naar de gezondheid en herkomst van de kippen voordat je ze aanschaft. Wellicht kun je het het ook op Marktplaats proberen.

Let op: op Marktplaats zijn er verkopers met heel veel kennis en liefde voor de kippen, maar dat is niet altijd zo. Maak kennis, ga langs en vraag door als je op deze manier kippen wil kopen. 

Clubs en verenigingen: 

Op zoek naar andere liefhebbers van Frizzle kippen? Je kunt ze vinden bij ‘The Frizzle Society of Great Britain’.

Foto's van Frizzle kippen

Je winkelwagen (0)

Je winkelwagen is nog leeg