Maatwerk mogelijk  Webwinkelkeur Certificaat GRATIS levering in NL
Neem gerust contact op: +31 85 130 58 13

Over ons

Dit is ons ochtendritueel: elke dag, als onze dochter Roos (1,5) net wakker is, gaat ze voor het raam staan en wijst ze naar de kippen. Ze pakt haar schoenen en waggelt, zo stevig staat ze namelijk nog niet, naar het kippenhok. Daar steekt ze haar hoofd in het nachthok om de kippen gedag te zeggen.

Trots handjes in de lucht
Als ze op haar tenen gaat staan, kan ze net haar neus op de rand van het leghok leggen om te checken of er eieren liggen. “Wauw!”, roept ze uit als er een ligt. Ze gooit haar handjes in de lucht. Vol trots loopt ze met 'haar' ei naar de keuken.

Meerdere keren per dag is ze bij de kippen te vinden. “Oooh!”, zegt ze teleurgesteld als er geen ei ligt. Des te meer vreugde als er een paar uur later wel een ei is gelegd. Elke dag gaan 2 tot 3 keer de handjes in de lucht. Zoveel eieren leggen onze kippen namelijk.Fijne jeugdherinneringen
Wij, Arjan en Albertine, hebben vier kippen en een haan. Deze zomer is er zelfs een kuikentje bij gekomen. Een van onze kippen heeft een ei uitgebroed: wat een feest! Onze kippen geven zoveel vreugde.

Ook tijdens onze jeugd scharrelden kippen om ons heen. We leerden op natuurlijke wijze waar ons eten vandaan kwam en we kregen de verantwoordelijkheid om voor dieren te zorgen. Het heeft ons een hele rits aan goede herinneringen gegeven en dat willen we graag onze dochter meegeven.

We willen haar graag meer leren over zelfvoorzienendheid, bewust en duurzaam leven. Kippen zijn daar een mooie én leuke manier voor. Op basis van deze thema's bouwen wij ook aan ons bedrijf (lees ook: onze visie).

Mooi huis én kippenhok
Na een grote verbouwing van ons huis was de tuin aan beurt. We zijn trots op onze woning en wilden graag ook een mooie plek voor onze kippen. Een kippenhok, dat niet weggemoffeld hoeft te worden achter de schuur, maar die past bij de uitstraling van ons huis. Eentje die zó mooi is dat hij een centrale plek verdient in de tuin.

Een aantal jaar geleden, toen Arjan het kippenhok net in elkaar had gezet en geplaatst, riep een vriend: “Dat is geen kippenhok. Dat is een kippenvilla!” Het bleek het begin van deze webshop.


Goed leven

Als wij met het gezin op ons terras of in de eetkamer onze versgeraapte eieren eten, zien we de kippen scharrelen in hun gepersonaliseerde mooie kippenhok. Dan kijken we elkaar aan en zeggen: “Ons leven is goed.”

Dat gunnen we u ook!

 

 

 

 

Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden:
+31 85 130 5813 (bellen & WhatsApp)
info@kippenvilla.nl

Kippenvilla is onderdeel van RAAP Ecom
Ons KvK-nummer is 81055943
Ons BTW-nummer is NL861908776B01

Wat zoek je?