Bel en Whatsapp: +31 85 130 58 13

Cochinkriel kip

De Cochinkriel kip is een vriendelijke, pluizige krielkip met een opvallend uiterlijk en een rustig karakter.

 • Knuffelige huisdieren

  Cochin Kriel kippen zijn vriendelijke en gemoedelijke dieren en houden ervan om door mensen te worden geaaid en geknuffeld.

 • Cochin kriel kleurslagen

  De Cochin Kriel kippen komen voor in een breed scala aan kleuren, van gangbare zwart-wit tot zeldzame tinten zoals porselein en goudpatrijs.

 • Pluizige Voeten

  Cochin Kriel kippen hebben volledig bevederde voeten, waardoor ze eruitzien alsof ze kleine "pantoffels" dragen.

 • Leuk weetje

  Het verhaal gaat dat Cochinkriel kippen in de 19de eeuw uit de privécollectie van de Chinese keizer zijn gestolen.

Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel grijs. Foto: cochinkrielkip.nl

Zijn Cochinkriel kippen geschikt voor mij?

Cochin Kriel kippen zijn vriendelijke en schattige dieren die oorspronkelijk uit China komen. Ze zien eruit als kleine pluizige ballen en hebben dikke veren die zelfs hun poten bedekken. Deze kippen hebben een rustig karakter en zijn dus geschikt voor mensen met een kleine tuin. Ze zijn echter geen goede legkippen, dus als je veel eieren verwacht, zijn er betere opties zoals bijvoorbeeld Sussex kippen.

Een ding om te onthouden is dat ze graag broeds worden, wat betekent dat ze graag op eieren zitten om kuikens uit te broeden. Als je op zoek bent naar een rustige, lieve kip die gemakkelijk te houden is, dan zijn Cochin krielen een goede keuze. Ze zijn erg tam en kunnen goed met kinderen omgaan.

Cochin Kriel kip zwart

Hoe is het gedrag van Cochinkriel kippen?

Cochin Kriel kippen zijn bekend om hun vriendelijke en aangename gedrag. Ze zijn rustig en genieten van menselijke aandacht, vaak laten ze zich aaien en knuffelen. Ze zijn ook sociale dieren en gedijen goed in gezelschap van andere kippen. Over het algemeen zijn ze niet agressief tegenover andere dieren of mensen, ze zijn gemakkelijk te temmen en te verzorgen. Cochin Kriel kippen kunnen een uitstekende keuze zijn voor gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Hun vriendelijke aard maakt ze populair bij gezinnen en liefhebbers van gezellige kippen in de tuin.

Wat zijn de uiterlijke kenmerken van Cochinkriel kippen?

Cochin Kriel kippen zijn een klein krielras en het ras is te herkennen aan zijn ronde uiterlijk en dikke bevedering.

- Ze zijn kort, breed en zeer laag gesteld.

- Ze zijn klein, met een lichaamslengte van ongeveer 30 cm.

- De bevedering is vol, zacht en voorzien van een rijke donspartij.

- De kippen hebben vol bevederde voeten.

- De staart van de Cochin kriel is een zachte ronde partij veren.

- De borst is vol en diep.

- De Cochin kriel heeft een enkele kam, rode oorlellen, roodbruine ogen en gele benen.

Hoeveel eieren leggen Cochinkriel kippen?

Cochin Kriel kippen staan niet bekend om hun hoge eierproductie. Over het algemeen leggen ze relatief weinig eieren in vergelijking met sommige andere kippenrassen. Gemiddeld kan een Cochin Kriel hen ongeveer 2 tot 3 eieren per week leggen.

De eieren van Cochin Kriel kippen zijn meestal klein van formaat en hebben een lichtbeige tot crèmekleurige schaal. Het is belangrijk om te weten dat de legproductie van kippen over het algemeen afneemt naarmate ze ouder worden. Dus, zelfs als ze in het begin meer eieren leggen, kan dit aantal in de loop der jaren verminderen.

Als je op zoek bent naar kippen met een hoge eierproductie, zijn er andere rassen die beter geschikt zijn voor dat doel. Cochin Kriel kippen worden meestal gehouden vanwege hun vriendelijke karakter, unieke uiterlijk en niet zozeer voor hun eierproductie.

Wat is het beste kippenhok voor de Cochinkriel?

Het beste kippenhok voor Cochin Kriel kippen is een hok dat aan hun specifieke behoeften voldoet. Cochin Kriel kippen zijn een klein ras, dus ze hebben niet veel ruimte nodig in hun hok. Een hok van ongeveer 0,3 vierkante meter per kip is voldoende.

Zitstokken:
Kippen slapen graag op zitstokken. Zorg ervoor dat deze op een niveau zijn geplaatst waar de kippen gemakkelijk op en af kunnen springen zonder zich te bezeren.
* Zitstokken krijg je er bij Kippenvilla altijd gratis bij.

Legnesten:
Zorg voor legnesten in het nachthok waar je kippen hun eieren kunnen leggen. Eén legnest per 3-4 krielkippen is voldoende.
* Legnesten krijg je er bij Kippenvilla altijd gratis bij.

Toegangsdeur:
Zorg voor een deur die je goed kunt sluiten om je kippen 's nachts te beschermen tegen roofdieren zoals vossen of marters. Vergeet niet om de deur 's avonds te sluiten en 's ochtends weer te openen. Voor extra gemak kun je een automatische deuropener kiezen.

Een goed kippenhok voor de Cochin Kriel kip zijn onze kleine kippenhokken, zoals Fem, de kleine hooibergen en de kunststof kippenhokken. Het liefste wil je een kippenhok met een overdekte ren.

Kippenvilla geeft graag advies.

Een overdekte kippenren voor jouw Cochinkriel?

Naast een goed nachthok voor de kippen moeten kippen ook lekker naar buiten kunnen. Kippen zijn actief en hebben dagelijkse toegang nodig tot een veilige buitenruimte waar ze kunnen scharrelen, een stofbad kunnen nemen en kunnen graven. Kippen houden hiervan.

Overdekte ren:
Cochin Kriel kippen hebben, net zoals bijvoorbeeld Brahma kippen, veren op hun poten en daardoor zijn ze gevoeliger voor vocht en vuil. Zorg ervoor dat de vloer van het kippenhok bedekt is met droge en schone bedding, zoals stro of houtsnippers. Dit helpt om de veren op hun poten schoon en droog te houden en voorkomt dat ze nat of modderig worden. Een droge ondergrond is essentieel om bevriezing en huidproblemen bij de kippen te voorkomen, vooral in het koude en vochtige Nederland en België. Een overdekte kippenren biedt broodnodige extra bescherming voor Cochins.
* Kippenvilla heeft veel kippenhokken met overdekte ren. Ook is maatwerk mogelijk en kunnen we op de kippenrennen van alle houten kippenhokken een dak maken.

Hoeveel Cochin Kriel kippen in een kippenren?
Houd rekening met ongeveer 1 vierkante meter voor 2 krielkippen. Hoe meer ruimte hoe beter, zeker voor de ren. Kippen doen niets liever dan scharrelen.

Veiligheid:
De kippenren moet roofdierbestendig zijn. Dit betekent dat het stevig moet zijn, met een gaas dat niet gemakkelijk kan worden doorgebeten door roofdieren zoals vossen of marters.
* Het gaas dat Kippenvilla gebruikt is extra sterk en stevig en bestand tegen roofdieren.

Kippenvilla geeft graag advies.

Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel rood Foto: cochinkrielkip.nl

Advies van de expert

Wij kunnen je helpen om het juiste kippenhok te kiezen voor jouw specifieke situatie, wensen en behoeften. Neem contact op met Kippenvilla. Whatsappen mag ook: +31 85 130 58 13

Bel onsMail ons

Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel rood wit gepareld Foto: cochinkrielkip.nl

Hoe oud worden Cochinkriel kippen?

De gemiddelde levensverwachting van Cochin Kriel kippen is 5 tot 7 jaar. Cochin Kriel kippen zijn een relatief gezond ras.

Zijn Cochinkriel kippen goede moeders voor hun kuikens?

Cochin Kriel kippen zijn als de beste moeders voor hun kuikens. Hier is waarom:

 • Ze zijn dol op broeden:
  Ze houden ervan om op eieren te zitten en deze uit te broeden. Dit maakt ze geweldige moeders.

 • Beschermen met passie:
  Als ze denken dat hun kuikens in gevaar zijn, komen ze in actie om ze te redden. Ze zijn zeer beschermend.

 • Goede verzorgers:
  Cochin Kriel moeders zorgen goed voor hun kleintjes. Ze leren hen waar ze eten kunnen vinden, houden ze warm en zorgen ervoor dat ze veilig zijn.

 • Bereid tot adopteren:
  Het mooie is dat ze zelfs bereid zijn om kuikens van andere kippen te adopteren en voor hen te zorgen.


Als je kippen wilt die geweldige moeders zijn en goed voor hun kuikens zorgen, dan zijn Cochin Kriel kippen een fantastische keuze. Ze staan bekend om hun moederlijke instinct en liefdevolle gedrag ten opzichte van hun kleintjes.

Gaan Cochinkriel kippen goed samen met andere dieren?

Cochin Kriel kippen zijn doorgaans vriendelijk en rustig en kunnen goed opschieten met andere dieren, zoals konijnen, cavia's, egels en zelfs honden. Ga je jouw toom uitbreiden, lees dan even deze tips. Ze zijn echter gevoelig en kunnen gestrest raken als andere dieren agressief zijn. Ook hebben ze zachte veren die kunnen beschadigen als ze worden aangevallen.

Als je van plan bent om Cochin Kriel samen te houden met andere dieren, zoals honden en katten zijn enkele tips nuttig. Deze lees je hier.

Welke Cochin Kriel kleurslagen zijn er?

De Cochin Kriel kleurslagen zijn prachtig. de kippen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waaronder:

Meest voorkomende Cochin Kriel kleurslagen:
Zwart, Wit, Buff, Zwart-witgepareld, Koekoek, Meerzomig patrijs, Zilverpatrijs, Blauw, Blauw-gepareld, Columbia, Porselein, Patrijs, Buff-columbia, Buff-patrijs, Parelgrijs, Zwart-wit-parel.

Zeldzamere Cochin Kriel kleurslagen:
Goudpatrijs, Zwart-zilver-parel, Zwart-koekoek, Zwart-zilver-koekoek, Zwart-goud-patrijs.

Cochin Kriel kippen met krulbevedering zijn meestal verkrijgbaar in de volgende kleuren: Zwart, Wit, Buff, Zwart-witgepareld, Koekoek, Meerzomig patrijs, Zilverpatrijs.

Wat is de achtergrond van de Cochinkriel kip?

Cochin Kriel kippen, ook bekend als Pekin Bantams in sommige gebieden, vinden hun oorsprong in China. Ze werden echter in de 19e eeuw populair in Engeland en andere delen van de wereld. Hoewel hun naam suggereert dat ze een verkleinde versie zijn van de grote Cochins, lijken ze eigenlijk niet zo sterk op hun grotere verwanten. Deze kippen werden al lang voor hun introductie in Engeland in China gefokt en gehouden. De naam "Cochin" is afgeleid van "Cochin China," wat een aanduiding was voor delen van China die werden bezocht door Europese handelaren.

In Engeland werden Cochin Kriel kippen verder gefokt, ze ontwikkelden daar hun kenmerkende uiterlijk met pluizige veren, een lage gestalte en ronde vormen. Later werden ze ook geïntroduceerd in andere landen en kregen ze verschillende namen, waaronder "Pekingkrielen" in sommige regio's. Deze kippen zijn populair geworden vanwege hun charmante persoonlijkheid en unieke uiterlijk, met een pluizig verenkleed en vriendelijke aard. Ze zijn zowel geliefd bij kippenliefhebbers als tentoonstellingen over de hele wereld.

Wat kosten Cochinkriel kippen?

De kosten van Cochin Kriel kippen variëren afhankelijk van de leeftijd, kleur en grootte van de kippen. Jonge kuikens kosten over het algemeen tussen de €5 en €10 per stuk. Volwassen hennen kosten over het algemeen tussen de €15 en €25 per stuk.

Hier zijn enkele factoren die de prijs van Cochin Kriel kippen kunnen beïnvloeden:

 • Leeftijd: Jonge kuikens zijn over het algemeen goedkoper dan volwassen kippen.
 • Kleur: Sommige kleuren Cochin Kriel kippen zijn zeldzamer en duurder dan andere kleuren.
 • Grootte: Grotere kippen zijn over het algemeen duurder dan kleinere kippen.
 • Kwaliteit: Kippen met een goede kwaliteit en stamboom zijn over het algemeen duurder dan kippen met een mindere kwaliteit.

Als je Cochin Kriel kippen wilt kopen, is het belangrijk om je onderzoek te doen en verschillende fokkers te vergelijken.

Waar kan ik Cochinkriel kippen kopen?

Je kunt Cochinkriel kippen kopen bij lokale fokkers, pluimveebeurzen, online pluimveebronnen, pluimveeverenigingen en soms dierenwinkels. Zorg ervoor dat je betrouwbare bronnen kiest en gezonde kippen selecteert die passen bij je behoeften en omgeving.

In Nederland:

Zoetermeer: Moniek runt met veel liefde en plezier Cochinkrielkip.nl. Ze verkoopt ze het gehele jaar. Prijzen lopen van 7,50 euro voor kuikens tot hennen 22,50 euro.

Zuid-Beijerland: De Kippenspecialist, de naam zegt het al, is een specialist op het gebied van kuikens, jonge hennen en kippen. Ze hebben vele rassen beschikbaar met verschillende kleurslagen. De kippen bij De Kippenspecialist zijn ingeënt, gesekst en ontwormd. Vaak heeft hij ook Cochin Kriel kippen te koop. Check even voor je gaat of ze beschikbaar zijn. Weet je nog niet helemaal zeker welk kippenras bij je past? De Kippenspecialist geeft je ook graag advies om tot de juiste keuze te komen. 

Stolwijk: Dierenspecialist Hoogendoorn is een specialist op het gebied van kuikens, jonge hennen en kippen. Ze hebben vele rassen beschikbaar met verschillende kleurslagen. De kippen bij Dierenspecialist Hoogendoorn zijn ingeënt, gesekst en ontwormd. Ook hij heeft vaak Cochin Kriel kippen te koop. Check even voor je gaat of ze beschikbaar zijn.

Clubs en verenigingen: 

Op zoek naar andere liefhebbers van de Cochin Kriel kip? Je kunt ze vinden bij de Cochinclub Nederland, ook heeft de Cochinclub een Facebook-pagin

Foto's van Cochinkriel kippen

Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel rood wit gepareld Foto: cochinkrielkip.nl
Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel Buff
Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel rood Foto: cochinkrielkip.nl
Cochin kriel kleurslagen: dit is de Cochinkriel grijs. Foto: cochinkrielkip.nl

Je winkelwagen (0)

Je winkelwagen is nog leeg